23 Ekim 2016 Pazar

Yaş Maya Maskesi ile Cildimizi Parlatalım...

Selam!

Havaların soğumaya başladığı şu günlerde cildimize de gereken hassasiyeti gösteriyor muyuz?Öncelikle hangi cilt yapısına sahip olduğumuzu bilmemiz ve ona göre maskeler uygulamamız gerekiyor.Ben kuru bir cilde sahip olduğumdan elimden geldiğince cildimi nemlendirecek türden maskeleri tercih ediyorum.Şimdi gelelim bugünün maskesi olan yaş maya maskesine...

B kompleksi vitaminleri bakımından zengin olan maya maskesi özellikle kuru cildin nemlenmesi,sivilcelerden korunma ve kırışıklıklara karşı önerilen doğal maskeler arasındadır.Evet kokusu biraz kötü ama maske sonrası duyduğunuz his çok güzel.

 Malzemeler
  • 1 küp yaş mayanın yarısı
  • 1.5 tatlı kaşığı kadar süt(yoğurt da olabilir)
NOT:Bu ölçüler yüz için fazladır.Ellerime de uyguladığım için ölçüyü fazla tuttum. Eğer hassas bir cildiniz varsa önce ellernizde deneyip daha sonra yüzünüze uygulayın.


NOT:Maskeleri dışarı çıkmayacağımız bir gün ya da akşam saatlerinde yani güneş batınca yapalım.Cildimiz temizlendiği için güneş ışınlarını hızla çeker ve güneş lekesi yapabilir.Bu konuya da değinmek istedim:)



Yapılışı

Malzemeleri krem kıvamına gelecek şekilde karıştırıp cildimize temiz bir fırça ile sürmeye başlıyoruz.(Göz altı hariç)15 dk bekletmemiz yeterlidir. Maskenin cildimizde kurumasını beklemeyelim.Sebebi ise cildimizi tahriş edebilir.Yani maya tam anlamıyla kurumayacak ,masaj yapar gibi narince yüzümüzü yıkadıktan sonra havluyla tampon yaparak kurulayabiliriz. Ardından muhakkak güzel bir nemlendirici krem sürmeliyiz.Şayet evinizde aleo vera varsa maske sonrası siz de benim gibi aloe veradan sürebilirsiniz.

Maske sonrası cildimizde çok hafif bir kızarıklık olabilir ama kalıcı değildir. Bunu tekrar söylemek istiyorum ki maskeyi cildinizde kurutmayın,cildiniz tahriş olmasın. Hem ciltte kupkuru olan maskenin cildimize de bir faydası yoktur.

Yaş maya ile ilgili daha pek çok maske tarifi var.Mesela benim uyguladığım bir diğer yaş maya maskesi de şudur:
  • Bir küp yaş mayayı buzluğa atıp iyice donduktan sonra yüzüme onunla masaj yapmam.Özellikle sabahları kan dolaşımını hızlandırması açısından güzel bir uygulama. Makyaj öncesinde de yapabilirsiniz.
Yaş maya maskesi hakkında söylenecek çok şey var tabi...Ama benden bu kadar. Sizin de uyguladığınız yaş maya maskeleri varsa yoruma yazabilirsiniz. Sevgiler...

Burcu Güven
Burcu Güven

Burcu Burcu Rengarenk Cıvıl Cıvıl Bir Hayatın Penceresinden Güzellikler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder