Turşu kurmak için(5 lt için tarif)
- 3 kg biber
- 3 baş sarımsak
- 6 yemek kaşığı limon tuzu
- 8 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 kaşık şeker
- yarım çay bardağı nohut
- turşu kuracağımız kabın yarısına su yarısına üzüm sirkesi
Yapılışı
Biberler iyice yıkandıktan sonra biberlerin uzun sapları kesilir.
Biberlerin ucuna bir çizik atılır.
Şişenin en altına verdiğimiz ölçülerden biraz tuz,limon tuzu,nohut ve sarımsak koyulur.Aynı şekilde ortasına da koyabilirsiniz.(Ben su ve sirkeyi ayrı bir kapta karıştırmadığım için limon tuzu,tuz ,nohut ve sarımsağı biberlerin arasına öncesinden atıyorum sonra su ve sirkeyi ekliyorum.Ancak turşunun en üst kısmına muhakkak sarımsak, limon tuzu ve tuz ekleyin turşunuzun bozulmasını engelleyecektir.)
Kavanozumuzun yarıınsa sirke yarısına suyu koyarız.
Son olarak da limon tuzu,tuz, minik minik doğradığımız sarımsağı ve 5-6 dal yıkanmış maydanozu da turşunun en üst kısmına ekleriz.(Maydanoz turşumuzun hava almasını angeller ve turşuda oluşan beyazlamayı yüzeyde tutar.)
NOT:Turşunuzun tadına bakabililir damak zevkinize göre tuz veya limon tuzu ekleyebilirsiniz. Deniz suyunun tuzu gibi yakacak kıvamda olması tercihendir. Kurduğunuz turşuyu da hemen kapatmayıp 5 saat bekletebilirsiniz çünkü biberler dibe çökecek suyu taşacaktır. 5 saatten sonra sıkıca kapatabilirsiniz.
NOT:Turşunuzun tadına bakabililir damak zevkinize göre tuz veya limon tuzu ekleyebilirsiniz. Deniz suyunun tuzu gibi yakacak kıvamda olması tercihendir. Kurduğunuz turşuyu da hemen kapatmayıp 5 saat bekletebilirsiniz çünkü biberler dibe çökecek suyu taşacaktır. 5 saatten sonra sıkıca kapatabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder